Tips & Tricks Bowlen

Ben jij ook die persoon die alle ballen in de goot laat verdwijnen tijdens een potje bowlen? Het komt je wellicht bekend voor; in je hoofd gooi je de perfecte strike. Meestal kom je er in werkelijkheid echter minder goed vanaf. Om niet meer voor schut te staan bij je vrienden hebben wij hier een aantal tips & tricks om jou deze perfecte strike te laten gooien:

Allereerst moet je wel de focus hebben om een goede worp te produceren. Dit lijkt haast onmogelijk, aangezien bowlen vaak geassocieerd wordt met gezelligheid en eindeloze verhalen. Maar als je toch echt je vrienden, familie of collega’s van de mat wil vegen, is deze focus erg belangrijk. Concentreer je dus op het spel en probeer de rest af te leiden wanneer jouw beurt is geweest.

Ook is het van belang dat je alles in één vloeiende beweging doet. Ga dus niet tijdens je aanloop een dansje maken of iets dergelijk, maar maak de move af. Dit hele proces, van de aanloop tot het loslaten, moet vloeiend verlopen wil je die strike te pakken krijgen. Oja, voor de rechtshandigen opgelet: hou je duim op 12 uur tijdens je aanloop. Zo zal de bal zonder buiging over de baan glijden.

Dan nu het punt waar bijna iedereen de mist in gaat. De bowlingbal vasthouden. Het lijkt zo simpel: drie gaten, vingers erin en klaar. Maar niets is echter minder waar. Waar de beginners altijd hun vingers tot het tweede kootje erin ‘proppen’, doet de ervaren bowler dit tot het eerste kootje. Hierdoor kun je de bal richting meegeven. Het enige wat nu nog nodig is is jouw gevoel voor richting!

Beginnende bowlers gooien vaak de bal met de duim op 12 uur (recht naar achter). Dit laat de bal recht over de baan gaan. Je kunt hier een strike mee gooien maar de kans op een strike wanneer je de eerste bowlingpin recht raakt is niet heel groot. Om de kans op een strike te vergroten wil je de bal tussen de eerste en de 2e pin in gooien. Dit kan door je duim op 1 of 11 uur te houden.

Tijdens het bowlen komt de bal vaak met een smak op de baan terecht. Dit haalt de richting en snelheid uit de bal. Om de bal precies te laten uitkomen zoals jij wil moet deze rustig de baan op glijden, net als een vliegtuig die land.

Ons persoonlijke advies. Blijf altijd cool kijken! Soms gooi je eens strike en soms komt de bal in de goot. Professionele bowlers blijven altijd cool kijken. Dit is dan ook een tip voor de echte bowling baas!

7 antwoorden

Reacties zijn gesloten.