Nieuwe kartvloot

Nieuwe karts op vernieuwde kartbaan

Racefans verbeteren graag elke keer hun prestaties, ook bij Kartracing & Bowling Groningen. Daarom wordt de kartvloot regelmatig vernieuwd, want de beste racers willen het beste materiaal. In de nieuwe vloot zijn ook twee karts voor mindervaliden opgenomen.

 

Duitse kwaliteit

Bij de aanschaf van een nieuw wagenpark is (opnieuw) gekozen voor Rimo Evo 6 karts. Rimo is een Duitse fabrikant die wordt geroemd vanwege de hoge kwaliteit. Een Honda GX 200 RG Q4 motor is geplaatst op een ijzersterk chassis. Met een vermogen van 6,5 pk wordt een maximumsnelheid van boven de 70 km/u behaald. De gemiddelde snelheid van topcoureurs ligt rond de 57 km/u. De Evo 6 karts worden aangedreven met een getande riem en maken gebruik van LPG als brandstof.

 

Karts voor mindervaliden

Met de komst van twee karts voor mindervaliden is racen nu voor iedereen mogelijk. Deze karts beschikken over gas- en rembediening op het stuur. Bij het maken van een reservering kan het gebruik van de ‘special karts’ aangevraagd worden.

 

Circuit

Het 800 meter lange circuit wordt doorlopend vernieuwd. Zo zijn er twee nieuwe pitstraten en ligt er gloednieuw asfalt. Dit alles om de beste race-ervaring te bieden met de nieuwe Rimo Evo 6 karts.