Hebben jullie karts voor minder validen?

We vinden het belangrijk dat ons gebouw en onze voorzieningen toegankelijk zijn voor iedereen. We hebben daarom als onderdeel van onze kartvloot ook een speciale kart. Het gas en de rem kunnen bij deze karts worden bediend met de hand. Wil je gebruik maken van deze kart dan kun je dit bij je reservering aangeven. Het is het beste om dan telefonisch te reserveren (050-5474747), zodat we hier vooraf rekening mee kunnen houden.

Wat is jullie alcoholbeleid aangaan het karten?

Voor het karten gelden dezelfde regels als het voor het autorijden. Bij twijfel kan het zijn dat wij je verzoeken een blaastest te doen. Bij constatering van een te hoog alcoholpromillage kan er niet gekart worden.

,

Is er ook kartles?

Wij hebben een speciale Kart Academy voor kinderen. Meer informatie hierover kunt u hier vinden.

,

Vanaf welke leeftijd mag je karten bij Kartracing & Bowling Groningen?

Voor kinderen vanaf 8 jaar met een minimale lengte van 125 cm is het al mogelijk om te komen karten in een kinderkart. Vanaf 14 jaar met een minimale lengte van 155 cm mag er in een gewone kart gereden worden. De genoemde leeftijden zijn bindend, hier zijn geen uitzonderingen op mogelijk.

,

Hoeveel mensen kunnen er tegelijkertijd op de kartbaan rijden?

Er kunnen maximaal 17 personen tegelijkertijd op de kartbaan rijden in een heat voor volwassenen. Voor het kinderkarten is het maximum aantal 12 personen. Het kan dus voorkomen dat je met andere groepen op de baan rijdt. Als je de kartbaan liever exclusief hebt voor jouw eigen groep kun je overwegen een kartarrangement te boeken (vanaf 10 personen). De arrangementen vind je hier.

,

Waarom moeten wij een half uur van te voren aanwezig zijn voor het karten?

Voorafgaand aan het karten dienen alle personen die gaan karten zich in te schrijven bij onze speciale invoerbalies. Wanneer het druk is of als je met een grote groep komt, kan dit enige tijd in beslag nemen. Daarnaast start 15 minuten voor de heat de verplichte briefing.  Tijdens deze briefing worden de regels uitgelegd en krijg je de tijd om een overall en helm uit te zoeken en aan te trekken.

Wat zijn de kosten voor het karten?

Voor actuele prijzen van het karten kunt u kijken bij het aanbod en prijzen.

Hoe lang duurt het karten? / Wat is een heat?

Je kunt karten reserveren per heat.  Eén heat duurt 12 minuten. Afhankelijk van waar jouw voorkeur naar uitgaat kun je één of meerdere heats reserveren. Meestal boeken mensen twee of drie heats, het is natuurlijk de uitdaging om je snelste rondetijd te verbeteren. Tussen de heats door wordt over het algemeen een pauze ingepland van 30 minuten.

 

Naast een gewone heat karten kun je ook arrangementen boeken. De duur hiervan is afhankelijk van het arrangement. De arrangementen vind je hier.